Trend update: op zoek naar authentieke schoonheid

10 oktober 2023

inspiratie

Op een beurs werden we tijdens een interview gevraagd naar welke trend we tegenkomen in de aanvragen naar onze tuinontwerpen. Er werd enthousiast gereageerd op wat wij vertelden, dus dat vraagt om een korte blog.

Het korte antwoord is: autenticiteit. Volgens ons zijn we daar eingeliijk allemaal op zoek naar. En dat geldt in de breedste zin van het woord, of het nu gaat over onze voeding of onze kleding. Door (social) media wordt alles meer en meer een eenheidsworst. Dus mensen die bewust in het leven staan gaan meer op zoek naar het persoonlijke, naar dingen die écht bij hen passen. Dat zien we ook terug in woningen en tuinen. Jouw woning en tuin is bij uitstek de plek waar je écht jezelf kan zijn. En om dat te kunnen doen moet de woning en tuin volledig bij jou passen. Ons doel is dan ook om een tuin te ontwerpen die jouw op het lijf is geschreven. Alleen dan kan je op die plek tot rust komen en ultiem genieten. Als je alleen bent, of met familie en vrienden. In onze tuinontwerpen gaan we dus op zoek naar het pure. 

De schakel tussen woning en omgeving

En om dat pure te kunnen vinden leert de woning (zowel binnen als buiten) ons heel veel. Als we de oude boeken erbij pakken dan zien we dat huizen voornamelijk werden ontworpen met een sterke focus op het interieur. Ramen waren vaak klein en de tuin werd gezien als apart deel. Gelukkig is dat vandaag de dag enorm verandert. We zien vaak dat een woning naar buiten toe wordt ontworpen. Dat is niet voor niets, want  daglicht en natuur draagt bij aan ons geluk. Dus de tuin wordt steeds belangrijker. En liever nog kijken we verder dan de tuin: we willen de omgeving erbij betrekken. Met het tuinontwerp gaan we op zoek naar de verbinding van het interieur met deze omgeving. 

Als wij de bewoners, hun lifestyle, het interieur, de woning, de tuin en de omgeving kunnen samenbrengen ontstaat er echte autenticiteit. En als het geheel perfect bij jou past weten we zeker dat je ultiem zult genieten. Om dat goed te kunnen doen willen we graag in een vroeg stadium bij de ontwerpfase van een woning worden betrokken. Dus ben je bezig met een nieuw huis? Wacht niet te lang en laat ons meedenken! We beloven je dat dit het eindresultaat enorm ten goede komt! 

Uitgelezen?

Met onze blogs geven we je graag een kijkje in de wereld van design tuinen. Tips, inspiratie, design-trends en meer.

tips & tricks

3 tips voor de stadstuin

13 februari 2023

inspiratie

Onze #1 beplanting

7 juni 2023

tips & tricks

Steel 4 tips uit deze foto

20 april 2023

Jouw buitenruimte transformeren naar een droomtuin?

Neem contact met ons op

033 260 00 61
info@heartforgardens.nl
Meent 1 
3931 MD Woudenberg