3 tips voor de stadstuin

13 februari 2023

tips & tricks

Grote steden hebben (nog steeds) een enorme aantrekkingskracht en veel mensen wonen daar graag. Maar grote steden worden dus ook steeds drukker. En daarom is er júist in die grote steden steeds meer behoefte aan rust. En laat de tuin daar nou net dé plek voor zijn! Waar vroeger de tuin in de grote stad een ondergeschoven kindje was (“wat kan je immers doen op zo’n postzegel”), tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed om direct aan de woning een oase van rust te creeeren. Onze 3 tips voor het ultieme woongenot in de ‘kleine’ stadstuin.

1. Groenwanden

Steen, steen en nog eens steen. In de binnenstad of bij een grachtenpand is het vaak vooral steen wat je om je heen ziet. Gebouwen zijn hoog en ramen zijn vaak klein of zijn er vanwege de inkijk uberhaupt niet. Wat moet je met al dat steen? Verticale groenwanden bieden uitkomst. Ze zijn een lust voor het oog, brengen groen naar binnen en zorgen voor een sfeervolle warme ambiance. En we hoeven je niet uit te leggen dat je (onbewust) van steen ongelukkig wordt, maar van groen juist wel gelukkig. 

Blogs-3tipsstadstuin _ groenwand.jpgBlogs-3tipsstadstuin _ buitenwoonkamer.jpg

2. Buitenwoonkamer

Nederland blinkt nou niet uit in trpoische temperaturen en veel zonneschijn. Zelfs in een kleine tuin is een overdekt terras dus geen overbodige luxe. Misschien wel een idee om dat dan te doen met een lamellendak waardoor je bij een regenbui de lamellen dicht draait en bij zon ze weer opent. Onze overkappingen krijgen alle aandacht en zo langzamerhand zijn ze niet meer te onderscheiden van woonkamers. Door een buitenhaard, televisie, buitenkeuken en jacuzzi te combineren ontstaan er exclusieve buitenruimtes voor ultieme ontspanning. Omdat de designmerken in het hogere segment steeds meer de focus leggen op buitenmeubilair is deze zo langzamerhand niet meer te onderscheiden van het meubilair binnen. Buitenmeubilair heeft net zoveel comfort en uitstraling als binnenmeubilair. Door het meubilair van binnen te combineren met buitne (zelfde merken, kleuren, materialen, stijlen, enz.) ontstaat er een perfecte verbinding en vervagen de grenzen tussen binnen en buiten.

Blogs-3tipsstadstuin _ header.jpg

3. Plungepool

Een zwembad in je tuin klinkt alleen weggelegd voor een exclusieve villa met een grote tuin. Maar de plungepool brengt daar verandering in! Deze kleine zwembaden, van vaak 2 x 3 meter, zijn een lust voor het oog en geven je het hele jaar door plezier. Door het compacte formaat zijn ze een stuk sneller op de gewenste temperatuur. Omdat ze zo compact zijn is het mogelijk ze volledig af te sluiten met bijvoorbeeld een vlonder of een groot ligkussen. Geen ruimteverlies dus als de plungepool dicht is. En wil je toch baantjes kunnen trekken? Dan plaatsen we er een jetstream in. Maar denk niet dat we van een plungepool geen fantastische exclusief object kunnen maken wat een lust voor het oog is! Een glazen doorkijkwand het zwembad in of een plungepool met infinity gevoel – het is allemaal mogelijk. 

 

 

Uitgelezen?

Met onze blogs geven we je graag een kijkje in de wereld van design tuinen. Tips, inspiratie, design-trends en meer.

inspiratie

Onze #1 beplanting

7 juni 2023

tips & tricks

Steel 4 tips uit deze foto

20 april 2023

inspiratie

Trend update: op zoek naar authentieke schoonheid

10 oktober 2023

Jouw buitenruimte transformeren naar een droomtuin?

Neem contact met ons op

033 260 00 61
info@heartforgardens.nl
Meent 1 
3931 MD Woudenberg