Modern monumentaal

Over dit project.

Als er een stukje hemel op aarde wordt gebouwd dan moet het aanzicht daar naar toe minstens zo imponerend zijn. De ‘one of a kind’ woning is een uniek historisch monumentaal oud schoolgebouw dat wordt terug gebracht naar de moderne tijd en mede door het tijdloze design van de tuin wordt het een klassieker voor de toekomst. De tijdloosheid wordt benadrukt door klassieke elementen (zoals een vijver voor de hoofdingang zoals ook vroeger het geval was) in zeer moderne stijl toe te passen. Niet alleen iedere lijn moet kloppen, de tuin moet ook het juiste verhaal vertellen. De tuin ligt hoger dan de openbare ruimte er omheen. Visueel komt de woning hierdoor op een erepodium te staan. Enerzijds maakt dit het visueel aantrekkelijk, maar daarnaast geeft het ook nog eens meer privacy.

De totale tuin bestaat uit twee woningen, die beide een eigen karakter hebben, maar toch één geheel moeten vormen. De voortuin geeft deze eenheid weer, maar benadrukt tegelijkertijd de individuele identiteit van beide woningen en bewoners. Het grote veld met siergrassen en de terugkerende materialen, kleuren en beplanting verbinden beide woningen. De zwart gegalvaniseerde verhoging versus de witte verhoging daarachter, de ontwerp,- en zichtlijnen en de eigen entree benadrukken de twee individuele woningen. ‘Zwart’ naast ‘wit’, maar beiden verbonden met ‘groen’.

Waar voor de voortuin de wensen van de bewoners moesten worden ingepast in strenge monumentale eisen kon de achtertuin volledig in vrije hand naar de ‘Ibiza stijl’ wensen worden ontworpen. Gezien de achtergrond van de eigenaar kon een klein voetbalveld niet ontbreken. De muren zijn enerzijds met mediterraanse natuurstenen bekleed en anderzijds wit gestukt zodat het moderne karakter van het interieur ook buiten terug te vinden is. De grote lounge overkapping met exclusief maatwerk meubilair is heerlijk om tot laat in de avond te loungen. Het unieke van dit project is dat de interieurarchitect ons voor het interieur medebepalend heeft gemaakt. Vanuit de keuken, woonkamer en vide kijkt men in de enorm hoge monumentale dakconstructie. Deze hoogte is optimaal benut door hoge palmbomen in grote potten en een enorme moswand aan de muur. Hierdoor wordt het groen van buiten naar binnen gebracht en zijn de kleuren, materialen en beplanting medebepalend voor het unieke karakter van deze exclusieve woning.

Onze andere projecten

Bekijk hier Heart for Garden designs van anderen voor wie buiten niet onderdoet voor binnen.

Bekijk dit project

Natuurlijk strak

Bekijk dit project

Rust - ritme - ruimte

Jouw buitenruimte transformeren naar een droomtuin?

Neem contact met ons op

033 260 00 61
info@heartforgardens.nl
Meent 1 
3931 MD Woudenberg