Internationale allure aan het water

Over dit project.

Bij het zien van dit schitterende project is het haast niet voor te stellen dat het om een villa in eigen land gaat. Het wonderschone geheel wekt de indruk dat de villa zich bevindt op een internationale A-locatie, zoals Miami, Ibiza of Curaçao. Maar niets is minder waar. Bij dit plassengebied in Noord-Holland is een droom tot leven gewekt. Een adembenemende mansion waarin de architectuur, het interieur en de buitenruimte samenvloeien in één krachtig totaalbeeld waarin alles optimaal samenwerkt en wat perfect binnen de schoonheid van de omgeving past. De achtergevel is verrijkt met enorme glaspuien, waardoor de bijzonder fraaie tuin en het uitzicht over het water zich als een levend schilderij aan de opdrachtgevers presenteren. Het is duidelijk: deze spectaculaire villa is genieten op next-level niveau.

Het vertrekpunt

Bij Heart for Gardens vormt de woning altijd een belangrijk vertrekpunt bij het ontwerp, maar in dit geval is de architectuur en ligging van de woning zeer belangrijk geweest. “Het perceel betreft namelijk een ‘eiland’ aan de Vinkeveense plassen. Echter was vrijwel het gehele perceel onderkelderd. Dat betekent dat we voor een groot deel te maken hadden met beton vlak onder het maaiveldniveau. Beplanting plaatsen was dus heel moeilijk, want dat zou nooit kunnen wortelen. Toch wilden we wel een natuurlijke invulling geven aan de tuin. Om die reden hebben we samen met de architect gekeken waar we op strategische plekken wel voldoende ruimte konden creëren voor beplanting,” aldus John de Graaf, een van de oprichters en eigenaren van Heart for Gardens.

Twee fantastische uitgangspunten

Studio Marco van Veldhuizen heeft de woning en het interieur ontworpen. De samenwerking met Marco van Veldhuizen was essentieel voor de inrichting en aanleg van de buitenruimte. De one-of-a-kind mansion en de ligging aan het water maken dit project extra bijzonder. “Tussen die twee fantastische uitgangspunten was het aan ons om een ‘tuin’ te creëren. Het zwembad – geheel in mozaïek opgetrokken – vormde daarin de basis.”

Toekomstbeeld voor de tuin

Op het moment van aanleg was het wortelgoed – de bomen en struiken – nog niet aangebracht. Hier was het nog niet het juiste seizoen voor. Er komen later nog meer wolken in de tuin, maar vooral de bomen gaan enorme eyecatchers worden. Zo komt er naast de entree een enorme boom die door het ‘dak’ gaat. De horizontale lamellenconstructie heeft een grote opening waar de boom doorheen zal steken. Daarnaast wordt de grote muur aan de voorzijde van de woning doorbroken door grote meerstammige bomen.

Onze andere projecten

Bekijk hier Heart for Garden designs van anderen voor wie buiten niet onderdoet voor binnen.

Bekijk dit project

Woonboerderij

Bekijk dit project

Opgaan in de omgeving

Jouw buitenruimte transformeren naar een droomtuin?

Neem contact met ons op

033 260 00 61
info@heartforgardens.nl
Meent 1 
3931 MD Woudenberg