Uitzicht vanuit ultieme luxe

Over dit project.

Het adembenemende uitzicht bij deze woning was het vertrekpunt van het ontwerp. Bij Heart for Gardens wordt iedere tuin in ultieme luxe vormgegeven, maar soms heeft een tuin een element dat niet ontworpen kan worden en dat het ontwerp volledig overstijgt. Een zonsondergang over een rivier is er daar één van. “In zo’n geval kunnen wij enkel het ontwerp zo maken dat er ultiem genoten kan worden van het uitzicht. Om die reden is bijvoorbeeld de loungehoek gecreëerd in een zitkuil. Hierdoor wordt het zicht vanaf de eettafel niet belemmerd door een loungeset. Vanuit de zitkuil heeft met nog steeds een pracht uitzicht omdat ook deze nog steeds flink hoger ligt dan de uiterwaarden en het water. Door de staptegels richting de zitkuil te omringen met wolken wordt het oog de diepte in getrokken over de zitkuil richting het water.”

De handtekening van Heart for Gardens

Aan het woord is Paul de Graaf, mede-eigenaar van Heart for Gardens. In dit project komt hun stijl perfect tot uiting. Ze ontwerpen exclusieve tuinen voor ultieme luxe waarin strakke lijnen ingevuld worden met sfeervolle elementen zodat er een warme ambiance ontstaat. Afgestemd op de woning, het interieur en de omgeving.

Net even iets anders

“De meeste tuinen zijn ontworpen vanuit de woning. Dat doen wij ook. Zichtlijnen vanuit de woning zijn het uitgangspunt voor het lijnenspel in de tuin. Echter zijn ook de terrassen vaak gericht vanuit de woning. Dat is ook logisch, want dan kan je snel vanuit de woning al neerploffen op een loungeset en je hoeft niet de hele tuin door vanuit de keuken richting de eettafel.” Wat ze bij Heart for Gardens anders doen is dat ze – naast alleen terrassen maken aan de woning die gericht zijn op de tuin – ook nadenken over terrassen die juist gericht zijn op de woning. Je bouwt of koopt een woning tenslotte niet voor niets. “Zo kun je daar ook af en toe eens gaan zitten en genieten van de woning. Om die reden proberen we ook altijd ‘andersom’ te denken in onze ontwerpen en vaak zorgt dat voor terrassen op onverwachte plekken.” In dit project is er daarom voor gekozen om een terras aan het water te maken. Uiteraard heb je vanuit daar een fantastisch zicht over het water. Maar vanuit dat terras heb je ook een waanzinnig zicht op de woning die boven de wolken uit torent.

Aan alles is gedacht

Qua verharding is er gekozen voor een combinatie van grind, grote tegels en hout. “Enkel kiezen voor tegels zou voor ons gevoel het geheel een te ‘harde’ en ’kille’ uitstraling geven dat niet past bij het interieur en de architectuur van de woning en de omgeving. Grind was daarom een mooiere invulling; zeker in combinatie met de wolken en de festuca (red. een vaste plant die behoort tot de grassenfamilie) die we in het grind konden verwerken. Een punt van aandacht waren de honden van de bewoners. “De combinatie van honden die door het grind heen rennen geeft veel onderhoud en dat was nou net iets wat de bewoners juist niet wilden.” Om die reden hebben is het grind in een speciale hars gelegd, zodat het volledig vast ligt. In dit project spelen groenblijvende wolken een essentiële rol. Ook de meerstammige bomen zijn eyecatchers; zeker als ze in het donker worden uitgelicht. De tuin is helemaal af door het gebruik van design meubilair en de plaatsing van de bloempotten van Atelier Vierkant.

Hart voor het vak

Samen met Marco van Veldhuizen heeft Heart for Gardens al zeer veel projecten samen gerealiseerd. Dit is een samenwerking die zeer vruchtbaar is gebleken. Interieur, exterieur en tuin worden zo prachtig op elkaar afgestemd. “Vooral projecten als deze, met zo’n waanzinnige locatie maken ons vak geweldig leuk. Maar niet alleen de locatie maakte ons enthousiast, ook de bewoners waren erg leuke klanten om dit samen mee te doen. Als we samen met de klant en de architect een optimale beleving mogen neerzetten dan is dat het leukste dat er is!”

Onze andere projecten

Bekijk hier Heart for Garden designs van anderen voor wie buiten niet onderdoet voor binnen.

Bekijk dit project

Woonboerderij

Bekijk dit project

Design_Z1

Jouw buitenruimte transformeren naar een droomtuin?

Neem contact met ons op

033 260 00 61
info@heartforgardens.nl
Meent 1 
3931 MD Woudenberg