Werkwijze tuinontwerp

Een ontwerp waarin alles klopt

Jouw tuin moet een verlengstuk zijn van je huis. Ongeacht de grootte of locatie. Of het nou gaat om een tuin van 3 hectare, een dakterras of een stadstuin. Wij ontwerpen exclusieve tuinen waarin we het potentieel van de ruimte maximaal inzetten.

Een ontwerp waarin gevoel tot leven komt en we dromen vertalen naar een buitenruimte die je woning en buitenleven verrijkt.

Dat doen we in 7 stappen. 

01.

Discovery call

De eerste stap naar jouw droomtuin. Bel ons op 033 260 00 61 om in grove lijnen je wensen en ideeën voor jouw droomtuin te schetsen. Wees gerust, dit is de enige stap die jij moet zetten, daarna nemen wij alles uit handen! 

02.

Inventarisatie

Wij geloven in laagdrempelig kennismaken. We komen langs of we drinken samen een kop koffie op ons kantoor. Tijdens deze inventarisatie willen we alles van jouw project weten. We luisteren naar jouw wensen, eisen, ideeën en vragen je budget.  We vertellen over onze unieke manier van ontwerpen en stellen veel vragen. Niet alleen over jouw tuin, maar ook over de woning. Persoonlijk contact vormt voor ons de basis voor een tuinontwerp waarin alles klopt.

03.

Voorstel

Tijdens de inventarisatie is in ieder geval ons hart al sneller gaan kloppen. Daarom sturen we je snel een eerste voorstel voor jouw tuin. Ben je enthousiast en wil je verder? Met een akkoord op de offerte claim je jouw plek in onze planning. 

04.

De basis goed zetten

Ons design team creëert  een digitaal model van jouw huis en de bestaande buitenruimte. Als we nog geen maatvoeringen hebben, komen we langs om alles in te meten. Hiermee leggen we het fundament waarmee we jouw woonomgeving digitaal zichtbaar maken, zodat we in de presentatie niets aan de verbeelding hoeven over te laten. Buiten kan écht binnen komen.      

05.

Ontwerpen van jouw ultieme tuin

This is where the magic happens. We brengen jouw plannen, leefstijl, wensen en praktische uitgangspunten bij elkaar in het ontwerp. Startent met een potlood en eindigent met realistische 3D-visualisaties. Hierbij zijn we perfectionistisch in het design en realistisch in de mogelijkheden. Zodat het ontwerp ook werkt als jij er met familie en vrienden in leeft. 

06.

Presenteren van jouw design

We verwerken alle input tot een exclusief design. Dit ligt bij ons voor je klaar op een groot moodboard. Dankzij het 3D-ontwerp dat hierbij hoort, is er geen twijfel mogelijk over hoe jouw tuin er straks uit gaat zien. Er liggen materialen klaar en we lopen een rondje door onze showtuinen, zodat we alles helder en duidelijk kunnen laten zien.  Dit is de afspraak waar jouw nieuwe tuin zichtbaar en tastbaar tot leven komt. 

07.

Een ontwerp dat werkt

We stoppen niet met ontwerpen tot jouw hart er sneller van is gaan kloppen, dus     eventuele wijzigingen voeren we door in deze stap. Daarna werken we het tuinontwerp technisch uit. We maken een beplantings-, verlichtings-, beregenings-, en bekabelingsplan en gaan aan de slag met de detailtekeningen. Ook gaan we samen met jou kijken naar onderdelen zoals meubilair, wellness en buitenkeukens. Alles afgestemd op de woning en de omgeving. Zodat alles klopt. 

Wil jij ook een tuinontwerp? 

Wil jij ook een tuinontwerp? 

Wil jij ook een tuinontwerp? 

Wil jij ook een tuinontwerp? 

Wil jij ook een tuinontwerp? 

Wil jij ook een tuinontwerp? 

Wil jij ook een tuinontwerp? 

Wil jij ook een tuinontwerp? 

Van bedenken en ontwerpen tot bouwen en onderhouden

Aan het einde van het ontwerpproces heb je een hoogwaardig ontwerp, waarmee je jouw droomtuin kunt laten realiseren. Dat kan ook door Heart for Gardens, want naast bedenken - bouwen en onderhouden wij ook. Zo houd je een vast aanspreekpunt gedurende het hele proces en weet je zeker dat jouw tuin wordt gebouwd zoals het is bedacht. 

Jouw buitenruimte transformeren naar een droomtuin?

Neem contact met ons op

033 260 00 61
info@heartforgardens.nl
Meent 1 
3931 MD Woudenberg